Oefentherapie Cesar

Iedereen heeft zijn eigen houding en manier van bewegen. Sommige gewoontes zijn echter niet goed voor je lichaam. Hierdoor kunnen klachten aan bijvoorbeeld de rug, nek en schouders ontstaan. Het aanpassen van die houding is vaak makkelijker gezegd dan gedaan. Door middel van oefentherapie Cesar kan een specialist je begeleiden omtrent je houding en beweging.

De oefentherapeut behandelt onder andere klachten aan gewrichten en spieren over het gehele lichaam die zijn ontstaan door:
  • Een verhoogde spanning bij bijv. een burn-out
  • Een ongunstige werkhouding
  • Chronische aandoeningen (bijv. reumatische aandoeningen)
  • Houdingsafwijkingen (bijv. scoliose)
  • Bewegingsafwijkingen
  • Ademhalingsafwijkingen (bijv. hyperventilatie)
Waarom oefentherapie Cesar?

De therapeut bekijkt en analyseert je dagelijkse houdingen en bewegingspatroon in relatie tot je klachten. Hierbij wordt niet alleen naar de pijnlijke plek, maar naar het gehele lichaam gekeken. Uiteraard richt de behandeling zich op het oplossen van de klacht, echter vanuit een breder perspectief dan algemene fysiotherapie.

Je leert anders bewegen waardoor de kans op het terugkeren van de klacht minimaal is. Het stapsgewijze motorisch leerproces onderscheidt een oefentherapeut Cesar van een gewone fysiotherapeut. Cesar kan onder andere bestaan uit gerichte oefeningen en gerichte houdings- en bewegingscorrecties. Benieuwd naar de mogelijkheden? Neem dan vrijblijvend contact op met Van Huijkelom Fysiotherapie.

Met een persoonlijke aanpak helpen wij jou om de gestelde doelen te behalen.
Deze behandeling wordt gegeven in onderstaande vestigingen:

Vestiging Tilburg

Vestiging Goirle

Referenties

“Janneke is zeer betrokken en luistert goed en daarnaast weet ze waar ze over praat. Ze laat mij en de andere mensen die de praktijk bezoeken in hun waarde. Ze is vrolijk en spontaan dat geeft mij ook motivatie om door te gaan en eruit te halen wat erin zit. Echt een toppertje!”

Wat kost Oefentherapie Cesar bij Van Huijkelom Fysiotherapie?

Wij raden je aan om goed bij je zorgverzekeraar te informeren wat er precies vergoed wordt. Uiteraard staan wij je ook graag te woord om je hierbij op weg te helpen. Ben je aanvullend verzekerd voor fysiotherapie? Dan worden de kosten vergoed door jouw zorgverzekeraar. Heb je geen aanvullende verzekering voor fysiotherapie? Dan hanteren wij de volgende tarieven.