Oefentherapie Cesar

Iedereen heeft zijn eigen houding en manier van bewegen. Maar sommige gewoontes zijn niet goed voor het lichaam. Zo kunnen klachten aan bijvoorbeeld rug, nek en schouders ontstaan. Het aanpassen van die houding is vaak makkelijker gezegd dan gedaan. De oefentherapeut Cesar kan u hierbij helpen.
De oefentherapeut Cesar bekijkt en analyseert uw dagelijkse houdings- en bewegingspatronen in relatie tot uw klachten. De oefentherapeut kijkt niet alleen lokaal maar naar het gehele lichaam.

Middels een actieve benaderingswijze bestaande uit o.a. gerichte oefeningen, correcties van houdings- en bewegingspatronen en adviezen worden uw klachten aangepakt. De oefeningen worden zoveel mogelijk afgestemd op uw activiteiten uit het dagelijks leven en uw levensstijl. Dit zorgt ervoor dat de behandeling niet alleen laagdrempelig maar ook effectief is. Met als doel weer controle over uw eigen lichaam te krijgen en ook op de lange termijn profijt te behouden.

Behandelbare klachten

U kunt met diverse klachten terecht bij de oefentherapeut. De oefentherapeut behandelt o.a.:

  • spanningsgerelateerde klachten
  • arbeidsgerelateerde klachten
  • klachten aan gewrichten, spieren en fascie over het hele lichaam zoals nek-, schouder-, rug- en knieklachten
  • chronische aandoeningen aan het houdings- en bewegingsapparaat zoals bijvoorbeeld reuma
  • houdingsafwijkingen
  • ademhalingsklachten
  • motorische klachten

Werkwijze

Tijdens uw eerste bezoek zal er een vraaggesprek plaatsvinden om uw klachten in relatie tot uw dagelijks leven zo goed mogelijk in kaart te brengen. Aansluitend zal er een regulier onderzoek plaats vinden. Daarnaast zal er gekeken worden naar de belasting van gewrichten en spieren tijdens houdingen en bewegingen die voor u specifiek zijn.

Aan de hand van deze gegevens stelt de oefentherapeut samen met u een behandelplan op. Samen met de oefentherapeut werkt u aan uw houding en manier van bewegen, net zo lang tot d nieuwe manier van bewegen u eigen is geworden. U krijgt hierbij niet alleen adviezen voor dit moment, maar leert ook hoe u in de toekomst klachten kunt voorkomen. Kortom oefentherapie Cesar maakt u bewuster van uw dagelijkse activiteiten, aangezien dit een groot onderdeel van uw leven vormt.

Oefentherapie Cesar: voor iedereen die bewuster wil leren bewegen