Oefentherapie Cesar

Iedereen heeft zijn eigen houding en manier van bewegen. Sommige gewoontes zijn echter niet goed voor het lichaam. Hierdoor kunnen klachten aan bijvoorbeeld rug, nek en schouders ontstaan. Het aanpassen van die houding is vaak makkelijker gezegd dan gedaan. De oefentherapeut Cesar is een specialist op het gebied van houding en beweging en kan u hierbij helpen. Het aanleren van een betere houding en beweging gaat heel stapsgewijs volgens een motorisch leerproces.
De oefentherapeut Cesar bekijkt en analyseert uw dagelijkse houdings- en bewegingspatronen in relatie tot uw klachten. Hierbij wordt niet alleen lokaal maar naar het gehele lichaam gekeken.

Middels een actieve benaderingswijze bestaande uit o.a. gerichte oefeningen en correcties van houdings- en bewegingspatronen worden uw klachten aangepakt. De oefeningen worden zoveel mogelijk afgestemd op uw activiteiten uit het dagelijks leven en uw levensstijl. Dit zorgt ervoor dat de behandeling niet alleen laagdrempelig maar ook effectief is. Met als doel weer controle over uw eigen lichaam te krijgen en ook op de lange termijn profijt te behouden.

Behandelbare klachten

U kunt met diverse klachten terecht bij de oefentherapeut. De oefentherapeut behandelt o.a.:

  • spanningsgerelateerde klachten zoals bijvoorbeeld burn-out
  • arbeidsgerelateerde klachten zoals bijvoorbeeld klachten ten gevolge van een ongunstige werkhouding
  • klachten aan gewrichten, spieren over het hele lichaam zoals nek-, schouder-, rug- en knieklachten
  • chronische aandoeningen aan het houdings- en bewegingsapparaat zoals bijvoorbeeld reuma
  • houdingsafwijkingen zoals bijvoorbeeld scoliose
  • ademhalingsklachten zoals bijvoorbeeld hyperventilatie
  • motorische klachten

Werkwijze

Tijdens uw eerste bezoek zal er een vraaggesprek plaatsvinden om uw klachten in relatie tot uw dagelijks leven zo goed mogelijk in kaart te brengen. Aansluitend zal er een onderzoek plaats vinden waarbij met name gekeken wordt naar de belasting van gewrichten en spieren tijdens houdingen en bewegingen die voor u specifiek zijn.
Aan de hand van deze gegevens stelt de oefentherapeut samen met u een behandelplan op. Samen met de oefentherapeut werkt u aan uw houding en manier van bewegen, net zo lang tot de nieuwe manier van bewegen u eigen is geworden. U krijgt hierbij niet alleen adviezen voor dit moment, maar leert ook hoe u in de toekomst klachten kunt voorkomen.

Onderscheid fysiotherapie

De oefentherapeut Cesar gaat bij de analyse van uw klachten altijd terug naar de basis: waar komen de klachten vandaan? Hierin wordt het houdings- en bewegingsgedrag van u als individuele patiƫnt meegenomen. Uiteraard richt de behandeling zich op het oplossen van de klacht, echter vanuit een breder perspectief. Dat wil zeggen dat u anders zal gaan leren bewegen waardoor de kans dat de klachten weer terug zullen komen minimaal is.
Het gehele motorisch leerproces onderscheidt de oefentherapeut Cesar van de gewone fysiotherapeut.

Kom in beweging samen met uw oefentherapeut Cesar