Medical Taping

Medical taping is een veelgebruikte tapetechniek door fysiotherapeuten. In veel gevallen gebruiken we dit als ondersteuning van de behandeling. Voor deze techniek wordt een speciale elastische tape gebruikt. De tape wordt met rek op de huid geplakt. Op deze manier ondersteunt en stimuleert de tape de onderliggende weefsels en gewrichten waardoor ze herstellen. Doordat de tape elastisch is, rekt hij mee met de bewegingen die je maakt. Hierdoor is het tevens mogelijk om met de aangebrachte tape te sporten of te werken.

Doel van medical taping:
  • Ontspannen van gespannen spieren
  • Spieren beschermen tegen overbelasting
  • Pijn demping
  • Ontstekingen verminderen
  • Lichaamshouding corrigeren
  • Activeren van bloed en lymfe circulatie

Denk je dat medical taping de uitkomst kan bieden voor je klachten? Neem dan contact op met Van Huijkelom Fysiotherapie.

We bekijken graag de vele mogelijkheden met je.

Referenties

“Janneke is zeer betrokken en luistert goed en daarnaast weet ze waar ze over praat. Ze laat mij en de andere mensen die de praktijk bezoeken in hun waarde. Ze is vrolijk en spontaan dat geeft mij ook motivatie om door te gaan en eruit te halen wat erin zit. Echt een toppertje!”

Wat kost Medical Taping bij Van Huijkelom Fysiotherapie?

Wij raden je aan om goed bij je zorgverzekeraar te informeren wat er precies vergoed wordt. Uiteraard staan wij je ook graag te woord om je hierbij op weg te helpen. Ben je aanvullend verzekerd voor fysiotherapie? Dan worden de kosten vergoed door jouw zorgverzekeraar. Heb je geen aanvullende verzekering voor fysiotherapie? Dan hanteren wij de volgende tarieven.