Neurorevalidatie

Neurorevalidatie is een overkoepelende term voor het revalideren of herstellen van mensen met neurologische aandoeningen. Hierbij kun je denken aan een beroerte, NAH, de ziekte van Parkinson of MS. Het herstel is gericht op het zo zelfstandig mogelijk worden of blijven. De klachten die je ervaart zijn afhankelijk van de geconstateerde aandoening.

Wat kunnen wij betekenen?

Het doel van neurorevalidatie is om zo zelfstandig mogelijk te functioneren. In welke mate dit mogelijk is, is afhankelijk van je persoonlijke situatie. Daarom begint het behandeltraject met een uitgebreide intake met onderzoek. Daarna zal er een gericht behandelplan worden opgesteld dat aansluit bij je persoonlijke doelen. Deze doelen kunnen zijn voor iedereen verschillend, bijvoorbeeld:

  • Zelfstandig kunnen lopen naar bijv. de supermarkt
  • Zelfstandig rechtop kunnen staan
  • Zelfstandig op kunnen staan uit een stoel of de bank
  • Zelfstandig kunnen traplopen
Wij bieden veel behandelmogelijkheden zoals:
  • Individuele fysiotherapie
  • Therapie in groepsverband: beweeggroepen
  • Shockwavetherapie bij spasticiteit
  • Therapie met dynamische gewichtsondersteuning
  • Zwemtherapie
  • Behandeling aan huis
Multidisciplinaire samenwerking

Als fysiotherapeuten zijn wij gespecialiseerd in het bewegingsstelsel. Een neurologische aandoening gaat veel verder dan alleen het wel of niet goed kunnen bewegen. Het is dus van belang om samen te werken met andere disciplines. Daarom zijn wij aangesloten bij MENT. MENT is een regionaal netwerk van zorgverleners die gespecialiseerd zijn in het behandelen en begeleiden van mensen met Niet Aangeboren Hersenletsel. U kunt daarbij denken aan een ergotherapeut, logopedist, psycholoog, diëtist en maatschappelijk werker.

Voor meer informatie of een aanmelding voor neurorevalidatie kun je altijd vrijblijvend contact opnemen met het Team van Van Huijkelom Fysiotherapie.
Deze behandeling wordt gegeven in onderstaande vestigingen:

Vestiging Tilburg

Vestiging Goirle

Vestiging Leyhoeve

Referenties

“Janneke is zeer betrokken en luistert goed en daarnaast weet ze waar ze over praat. Ze laat mij en de andere mensen die de praktijk bezoeken in hun waarde. Ze is vrolijk en spontaan dat geeft mij ook motivatie om door te gaan en eruit te halen wat erin zit. Echt een toppertje!”

Wat kost een Neurorevalidatie behandeling bij Van Huijkelom Fysiotherapie?

Wij raden je aan om goed bij je zorgverzekeraar te informeren wat er precies vergoed wordt. Uiteraard staan wij je ook graag te woord om je hierbij op weg te helpen. Ben je aanvullend verzekerd voor fysiotherapie? Dan worden de kosten vergoed door jouw zorgverzekeraar. Heb je geen aanvullende verzekering voor fysiotherapie? Dan hanteren wij de volgende tarieven.