Zwemtherapie

Bewegen is voor iedereen belangrijk. Soms kost bewegen erg veel energie en inspanning, hierdoor kan oefentherapie te belastend zijn. In dat geval is zwemtherapie, ook wel hydrotherapie genoemd, misschien wel iets voor jou. Door het uitvoeren van oefeningen in het water worden je gewrichten minder belast terwijl je uithoudingsvermogen en spierkracht verbeterd.

Zwemtherapie is voornamelijk geschikt voor mensen met langdurige klachten zoals:
  • Langdurige pijnklachten in de knieën, heupen of schouders
  • Neurologische aandoeningen zoals MS, Parkinson, NAH of een beroerte
  • Reumatische aandoeningen
  • Fybromyalgie
Waarom zwemtherapie?

In diverse onderzoeken is aangetoond dat therapie in het water voordelen heeft ten opzichte van therapie op het droge. Ten eerste vindt hydrotherapie plaats in verwarmd water van circa 31 graden, wat erg aangenaam is voor je spieren. Daarnaast zorgt de opwaartse kracht van het water dat je “lichter” bent. Hierdoor wordt het makkelijker om in het water te bewegen en kun je oefeningen in het water die je op het droge niet zou kunnen. Zo kunnen mensen die op het droge niet meer zonder rollator of stok kunnen lopen, dit in het water wel. Daarnaast kunnen we de bodem van het zwembad op maat instellen qua hoogte.

Wat kunnen wij voor je betekenen?

Tijdens hydrotherapie ga je onder begeleiding van onze fysiotherapeuten bewegen in het zwembad. We willen (pijn)klachten verminderen en je balans, beweeglijkheid, spierkracht en uithoudingsvermogen verbeteren. Onze fysiotherapeuten begeleiden je zowel in als rond het zwembad maar bieden geen begeleiding bij het omkleden. Wij raden het je dus aan om, indien nodig, hier hulp voor te regelen.

Voor meer informatie over zwemtherapie bij Fysiotherapie Van Huijkelom mag je altijd vrijblijvend contact met ons opnemen.
Deze behandeling wordt gegeven in onderstaande vestigingen:

Vestiging Leyhoeve

Referenties

“Janneke is zeer betrokken en luistert goed en daarnaast weet ze waar ze over praat. Ze laat mij en de andere mensen die de praktijk bezoeken in hun waarde. Ze is vrolijk en spontaan dat geeft mij ook motivatie om door te gaan en eruit te halen wat erin zit. Echt een toppertje!”

Wat kost Zwemtherapie bij Van Huijkelom Fysiotherapie?

Wij raden je aan om goed bij je zorgverzekeraar te informeren wat er precies vergoed wordt. Uiteraard staan wij je ook graag te woord om je hierbij op weg te helpen. Ben je aanvullend verzekerd voor fysiotherapie? Dan worden de kosten vergoed door jouw zorgverzekeraar. Heb je geen aanvullende verzekering voor fysiotherapie? Dan hanteren wij de volgende tarieven.