Trainingstillift

Soms is bewegen niet meer zo vanzelfsprekend en kun je wel een steuntje in de rug gebruiken. Dan is de trainingstillift met dynamische gewichtsondersteuning misschien wel iets voor jou. Doordat de lift een deel van jouw gewicht overneemt kun jij gemakkelijker bewegen.

De trainingstillift is voor iedereen die beter zou willen lopen.

Wanneer je rolstoel gebonden bent of een ander loophulpmiddel nodig hebt, kun je aan de slag met de trainingstillift. Verschillende oorzaken hiervan kunnen zijn:

  • NAH of een beroerte

  • Hersenschade na een trauma

  • MS

  • Parkinson

  • Dwarslaesie

  • Verschillende auto-immuunziekten

  • Verschillende spierziekten

Daarnaast kan de trainingstillift goed van pas komen bij herstel na een operatie aan bijvoorbeeld je voet, enkel of heup.

Waarom een trainingstillift?

Doordat de trainingstillift je ondersteunt, kost het minder kracht om te staan en kun je ontspannen bewegen. Bovendien kun je niet vallen, dit geeft een veilig gevoel waardoor je meer durft dan thuis. Zo kun je (zonder rollator) lopen en krijg je een stukje zelfstandigheid terug.

Wat kunnen wij voor je betekenen?

Voor het trainen met de trainingstillift stel je samen met één van onze fysiotherapeuten een behandelplan op om jouw zelfstandigheid te vergroten. Tijdens de behandeling werken we aan je kracht, balans, uithoudingsvermogen en looppatroon. Ben je benieuwd of de lift ook iets is voor jou, neem dan contact met ons op.

Voor meer informatie of een aanmelding voor de trainingstillift kun je altijd vrijblijvend contact opnemen met het Team van Van Huijkelom Fysiotherapie.
Deze behandeling wordt gegeven in onderstaande vestigingen:

Vestiging Tilburg

Vestiging Living-Inn Nijmegen

Referenties

“Janneke is zeer betrokken en luistert goed en daarnaast weet ze waar ze over praat. Ze laat mij en de andere mensen die de praktijk bezoeken in hun waarde. Ze is vrolijk en spontaan dat geeft mij ook motivatie om door te gaan en eruit te halen wat erin zit. Echt een toppertje!”

Wat kost een Neurorevalidatie behandeling bij Van Huijkelom Fysiotherapie?

Wij raden je aan om goed bij je zorgverzekeraar te informeren wat er precies vergoed wordt. Uiteraard staan wij je ook graag te woord om je hierbij op weg te helpen. Ben je aanvullend verzekerd voor fysiotherapie? Dan worden de kosten vergoed door jouw zorgverzekeraar. Heb je geen aanvullende verzekering voor fysiotherapie? Dan hanteren wij de volgende tarieven.