Echografie

Echografie is een techniek waardoor we als het ware in het menselijk lichaam kunnen kijken. Het grote voordeel van echografie ten opzichte van MRI of röntgen is dat we in het lichaam kunnen kijken terwijl het beweegt.

Een echografisch onderzoek kan ons daarom veel vertellen over wat er in je lichaam speelt. Hierdoor kunnen we snel een betrouwbare uitspraak doen over de diagnose. Door deze scherpere diagnose stellen we een meer doeltreffend behandelplan op. Daarnaast kunnen we ook het beloop van de klacht tijdens de therapie bekijken.

Echografie wordt door fysiotherapeuten voornamelijk gebruikt voor de oppervlakkige structuren. Dit maakt het met name geschikt voor klachten rond de schouder, elleboog, knie, enkel en voet. We kijken hierbij onder andere naar:

  • Slijmbeursontstekingen
  • Spierscheuringen
  • Peesontstekingen
  • Tennis-/golferselleboog

Loop je al even met klachten en denk je via een echografie meer duidelijkheid te krijgen? Neem dan contact met ons op voor de mogelijkheden.
Deze behandeling wordt gegeven in onderstaande vestigingen:

Vestiging Tilburg

Referenties

“Janneke is zeer betrokken en luistert goed en daarnaast weet ze waar ze over praat. Ze laat mij en de andere mensen die de praktijk bezoeken in hun waarde. Ze is vrolijk en spontaan dat geeft mij ook motivatie om door te gaan en eruit te halen wat erin zit. Echt een toppertje!”

Wat kost een echografie behandeling bij Van Huijkelom Fysiotherapie?

Wij raden je aan om goed bij je zorgverzekeraar te informeren wat er precies vergoed wordt. Uiteraard staan wij je ook graag te woord om je hierbij op weg te helpen. Ben je aanvullend verzekerd voor fysiotherapie? Dan worden de kosten vergoed door jouw zorgverzekeraar. Heb je geen aanvullende verzekering voor fysiotherapie? Dan hanteren wij de volgende tarieven.