Echografie

Echografie bij Van Huijkelom Fysiotherapie

Echografie is een techniek waardoor we als het ware in het menselijk lichaam kunnen kijken. Het grote voordeel van echografie is dat je in het lichaam kunt kijken terwijl het beweegt, in tegenstelling tot een MRI of foto.

Een echografisch onderzoek kan ons daarom veel vertellen over wat er in uw lichaam speelt. Hierdoor kunnen we snel een betrouwbare uitspraak doen over uw diagnose. Door deze scherpere diagnose stellen we een meer doeltreffend behandelplan op. Daarnaast kunnen we ook het beloop van de klacht tijdens de therapie bekijken.

We kijken met echografie, gebruikt door fysiotherapeuten, voornamelijk naar meer oppervlakkig structuren. Dit maakt het met name geschikt voor klachten rond de schouder, elleboog, knie, enkel en voet. We kijken hierbij naar:

  • Slijmbeursontstekingen
  • Spierscheuringen
  • Peesontstekingen
  • Tennis/golferselleboog
  • Gewrichtsklachten

Kosten

Een echografisch onderzoek valt onder fysiotherapie en wordt dus door de zorgverzekering vergoed indien u hiervoor aanvullend verzekerd bent. Als u niet aanvullend verzekerd bent, betaalt u per onderzoek € 35,00. Dit is het normale tarief voor een fysiotherapeutische behandeling. Wanneer het onderzoek tijdens de intake afgenomen wordt bedraagt het onderzoek € 48,00.