Shockwavetherapie bij een borstontsteking

Het geven van borstvoeding ligt niet altijd voor de hand. Wanneer alles goed gaat is het voor zowel de moeder als het kind een fijne manier van voeden. Maar helaas gaat het vaak niet zo gemakkelijk. Een borstontsteking begint bij een verstopte melkkanaaltje dat niet voldoende geleegd wordt. Er kan een pijnlijke infectie in de borst ontstaan. Hierdoor kun je last krijgen van de onderstaande symptomen:

  • Pijnlijke, rode plek op de borst
  • Griepachtige symptomen zoals

    • Verhoging of koorts
    • Spierpijn
    • Vermoeidheid

De meeste verstopte kanaaltjes lossen zichzelf binnen 48 uur weer op. Wanneer dit niet het geval is zijn er verschillende oplossingen. Ten eerste kun je contact opnemen met je huisarts of de hulp inschakelen van een lactatieverpleegkundige. Een lactatieverpleegkundige geeft handige tips over het voorkomen en verhelpen van een borstontsteking in een vroeg stadium. Wanneer dit echter niet helpt dan kun je terecht bij onze fysiotherapeuten die gespecialiseerd zijn op het gebied van shockwavetherapie bij een borstontsteking.

Waarom shockwavetherapie?

Met behulp van ons shockwave apparaat, brengen wij kleine shockwaves in een hoge frequentie aan op het lichaam. Shockwaves zijn sterke geluidsgolven die door het gebruik van een geleidende gel het lichaam binnen dringen. In het geval bij een borstontsteking worden de schokgolven op de pijnlijke plek op de borst gericht. Door de hoge frequentie trillen de verstopte melkkanaaltjes als het waren los.

Een behandeling bestaat uit twee delen. Bij het eerste deel van de behandeling wordt de gefocusseerde shockwave gebruikt. Hierbij trillen de verstopte melkkanaaltjes los. Het tweede gedeelte wordt er gebruik gemaakt van een grote massage kop. Deze zorgt voor een pijnverlichting. Soms komt tijdens de behandeling de melkproductie al op gang. Belangrijk is om na de behandeling de overtollige melk meteen af te voeren. Neem daarom je kindje of kolfapparaat mee.

Een behandeling duurt ongeveer 15 á 20 minuten en zal na een aantal dagen herhaald moeten worden. Onze ervaring leert dat de meeste vrouwen na 1 of 2 behandelingen klachtenvrij zijn.

Last van een borstontsteking? Neem dan contact met ons op. Wie weet biedt onze shockwavetherapie uitkomst!
Deze behandeling wordt gegeven in onderstaande vestigingen:

Vestiging Tilburg

Referenties

“Janneke is zeer betrokken en luistert goed en daarnaast weet ze waar ze over praat. Ze laat mij en de andere mensen die de praktijk bezoeken in hun waarde. Ze is vrolijk en spontaan dat geeft mij ook motivatie om door te gaan en eruit te halen wat erin zit. Echt een toppertje!”

Wat kost Shockwavetherapie bij borstontsteking bij Van Huijkelom Fysiotherapie?

Wij raden je aan om goed bij uw zorgverzekeraar te informeren wat er precies vergoed wordt. Uiteraard staan wij je ook graag te woord om je hierbij op weg te helpen. Ben je aanvullend verzekerd voor fysiotherapie? Dan worden de kosten vergoed door jouw zorgverzekeraar. Heb je geen aanvullende verzekering voor fysiotherapie? Dan hanteren wij de volgende tarieven.