Valpreventieweek 1 tot en met 7 oktober 2017

Deze eerste week van oktober staat in het teken van de valpreventieweek Hup, in de Benen. In deze week vraagt VeiligheidNL samen met partners extra aandacht voor valpreventie en vitaal ouder worden. In Nederland maakt namelijk iedere 5 minuten een 65-plusser een val waardoor hij of zij naar de spoedeisende hulp van een ziekenhuis moet.

Om vallen te voorkomen organiseren wij binnenkort een cursus valpreventie. Hierover volgt binnenkort meer informatie. Doe alvast de valrisicotest en ontdek of zo’n cursus voor u raadzaam zou zijn.

Met het ouder worden neemt het uithoudingsvermogen af, vermindert de spiermassa en reageren we trager. Hierdoor neemt de kans op vallen toe. Doe daarom het ludieke reactietestje op www.veiligheid.nl/reactietest om uw “reactieleeftijd” te testen. Het testje leidt naar 7 kleine beweegtips om in de benen te komen tijdens de dagelijkse activiteiten. Dit kost u dus geen extra tijd.

Spierkracht, coördinatie en balans kan je op elke leeftijd en op elk niveau trainen. Is er echter sprake van een verhoogd valrisico, dan is het gericht trainen ervan onder begeleiding van een fysiotherapeut belangrijk. Hiervoor bieden wij op al onze vestigingen fysiofitness aan.