Samenwerking met Jeroen Bosch Ziekenhuis en Team Uniek & Smaakvol voor patiënten met kanker

Kanker heeft een grote invloed op je dagelijks leven. De behandeling kan bestaan uit een operatie en dit heeft een grote impact op je lichaam. Het is belangrijk dat je zo fit mogelijk de operatie ingaat, zodat er later zo min mogelijk complicaties optreden en de herstelperiode sneller verloopt. Om dit te bereiken is er een prehabilitatie-programma opgesteld: een programma met conditie- en krachttraining en dieetadviezen. Het Jeroen Bosch Ziekenhuis is een aantal jaar geleden gestart met dit programma.

Sinds kort zijn we samen met diëtiste Annelie Theunisse, van team Uniek & Smaakvol, met een pilot van dit programma bij ons in praktijk van start gegaan. Patiënten uit Tilburg kunnen in het Jeroen Bosch Ziekenhuis behandeld worden vanwege de specialistische zorg die zij geven bij blaaskanker. Het is dan fijn dat je trainingen voor de operatie wel in de buurt kunt volgen.

Afgelopen jaar heeft er een pilot gedraaid in het medisch centrum Den Bosch Oost. Dezelfde pilot bieden we nu ook aan bij Fysiotherapie van Huijkelom en Team Uniek & Smaakvol. Daarnaast hopen we ook patiënten met andere vormen van kanker uit de regio te kunnen helpen bij prehabilitatie! Voor meer informatie, kun je contact opnemen.