In goede conditie voor uw operatie

Prehabilitatie

Binnenkort wordt u geopereerd omdat er kanker is gevonden in de blaas of darm. Het is belangrijk dat u in een goede conditie bent voor de operatie. Uit onderzoek blijkt dat mensen die in goede conditie zijn, sneller en gemakkelijker herstellen na de operatie. Zij krijgen minder complicaties.
Graag willen wij u helpen om zo fit mogelijk te zijn voor de operatie. Daarom bieden we u een programma aan met uithoudingsvermogen en krachttraining en dieetadviezen. Dit noemen we het prehabilitatie-programma. Het programma is tot stand gekomen in samenwerking met het Jeroen Bosch Ziekenhuis, de inhoudelijke begeleiding, training en kennis komen overeen.

Wat houdt het programma in?

In samenwerking met de fysiotherapeuten van fysiotherapie van Huijkelom en een diëtist, werkt u gedurende 4 weken aan een opbouw van uw conditie- en kracht en voeding.

  • Er wordt een intakegesprek gepland met de fysiotherapeut en met de diëtist, zij nemen metingen af zodat ze kunnen inschatten welke adviezen bij uw situatie passen. Houdt er rekening mee dat u hiervoor 2x 1 uur de tijd moet reserveren.
  • De fysiotherapeut gaat met u uithoudingsvermogen en conditietraining trainen en geeft bewegingsadviezen voor de dagen dat u niet komt trainen. De training bij de fysiotherapeut zal 3x keer per week plaats vinden op maandag, woensdag, vrijdag.
  • De diëtist geeft u persoonlijke dieetadviezen, die helpen om voldoende eiwitten en andere voedingsstoffen binnen te krijgen voor een goede spieropbouw

Wat kost meedoen?

Het programma kan volledig worden vergoed indien u aanvullend verzekerd bent voor fysiotherapie, er worden dan 8 behandelingen in rekening gebracht bij de zorgverzekeraar. lndien u niet aanvullend verzekerd bent voor fysiotherapie, zijn de kosten voor het gehele programma 269 euro. De dietetiek wordt volledig vergoed (3 uur) vanuit de basisverzekering.

Aanmelden of vragen

Meld u aan via uw chirurg of verpleegkundig specialist, telefoonnummer 073 – 553 7816. Zij sturen een overdracht naar de praktijk. Wij nemen vervolgens contact met u op.