Werkwijze: van intake tot behandelplan

Als je ergens last van krijgt, besef je ineens dat bewegen helemaal niet zo vanzelfsprekend is als het lijkt. Een fysiotherapeut weet daar alles van en is de expert van ons dagelijks bewegen. Hij of zij kan uw klacht daardoor vaak snel verhelpen. Dan is het natuurlijk wel zo prettig om snel een afspraak te kunnen maken. Bij Fysiotherapie Van Huijkelom kan dat: u kunt namelijk ook terecht zonder doorverwijzing van uw huisarts. We kunnen u dan meestal binnen 24 uur zien voor een eerste consult, om daarna snel met de behandeling te kunnen beginnen. Hieronder leggen we uit hoe we samen met u komen tot een behandelplan.

Behandeling op maat

Wij vinden dat iedereen met een zorgvraag recht heeft op maatwerk, aangepast aan de persoon. Fysiotherapie Van Huijkelom levert daarom ook maatwerk. Wij geven u een individuele behandeling, met 30 minuten oprechte aandacht voor u en uw klacht. Daardoor voelen patiënten zich bij ons snel op hun gemak en doen ze hun oefeningen met veel enthousiasme, wat hun herstelproces bevordert.

Bij onze behandelingen maken we gebruik van de modernste apparatuur. De resultaten die daarmee worden behaald zijn zeer goed.
We verwelkomen u graag op één van onze locaties, maar we begrijpen het ook als u liever thuis behandeld wordt. Het is voor ons geen enkel probleem om bij u langs te komen.

Screening

Maakt u zonder doorverwijzing van een (huis-)arts een afspraak bij ons, dan doen we eerst een screening om te beoordelen of uw klachten wel verholpen kunnen worden met fysiotherapie.
We beginnen met een vraaggesprek over uw klachten (anamnese), om duidelijk te krijgen wat wij voor u kunnen betekenen en wat uw verwachting is van de behandeling en uw herstel en de behandeling.

Vervolgens krijgt u een onderzoek gericht op de door u aangegeven klachten. Omdat we niet door kleding heen kunnen voelen, kan het daarvoor noodzakelijk zijn om u gedeeltelijk of geheel (op ondergoed en bh na) uit te kleden. Houdt u daar met uw onderkleding rekening mee. Ook is het prettig als u zich van tevoren opfrist en een eigen handdoek meeneemt.
Om een beter beeld van uw klacht te krijgen, kunnen we ook nog ons eigen echoapparaat inzetten.

Vervolgens laten we u verschillende testen doen. Dat kunnen spierkrachttesten zijn, of vragenlijsten die wij u laten invullen om een compleet beeld te maken van uw klacht. Op basis van deze testen stellen we een fysiotherapeutische diagnose.
Kunnen wij geen duidelijke diagnose stellen of komen uw klachten niet vanuit het houding- en bewegingsapparaat, dan verwijzen we u alsnog in overleg naar uw huisarts.

Behandelplan

Met de fysiotherapeutische diagnose maken wij voor u een behandelplan. Hierin staat uw klacht omschreven samen met de doelstellingen die wij met u gemaakt hebben om de klachten te verhelpen, verminderen of stabiliseren.