Neurorevalidatie

Wat is neurorevalidatie?

Neurorevalidatie richt zich op het zo mogelijk zelfstandig functioneren van patiënten met een neurologische aandoening. Neurologische aandoeningen zijn aandoeningen aan het zenuwstelsel. Hierbij moet u denken aan een beroerte (CVA), de ziekte van Parkinson, MS, dementie of andere neurologische aandoeningen. De klachten die u ervaart zijn afhankelijk van de aandoening die u heeft en in welke fase u zich bevindt. Neurologische aandoeningen zijn erg complex en hebben vaak grote gevolgen op allerlei gebieden.

Wat kunnen wij voor u betekenen?

Het doel van neurorevalidatie is het verbeteren of behouden van functies en vaardigheden om zo de zelfredzaamheid te verbeteren. Dit is afhankelijk van uw persoonlijke situatie. Het behandeltraject begint met een uitgebreide intake. Daarna zal er een gericht behandelplan worden opgesteld dat aansluit bij uw persoonlijke doelen.
Deze doelen kunnen liggen op het gebied van lopen, balans, arm-hand vaardigheid, kracht en/of conditie. Maar ook als u problemen ondervindt bij specifieke dagelijkse activiteiten zoals opstaan uit een stoel, draaien in bed of traplopen kunnen wij u helpen. Er zijn verschillende behandelmogelijkheden binnen onze praktijk.

We bieden individuele therapie aan waarbij we aan uw persoonlijke doelen zullen werken. Als u niet in staat bent om naar de praktijk te komen of als u specifieke doelen heeft die te maken hebben met uw thuissituatie kunnen we ook bij u aan huis komen.
Naast individuele therapie bieden bij ook training in groepen aan. Op de locatie Leyhoeve beschikken we over een zwembad waar wij hydrotherapie aanbieden.

Multidisciplinaire samenwerking

Wij zijn aangesloten bij MENT. Dit is een regionaal netwerk van zorgverleners die gespecialiseerd zijn in het behandelen en begeleiden van mensen met Niet Aangeboren Hersenletsel. Hierdoor hebben we verschillende samenwerkingsverbanden met andere zorgprofessionals die gespecialiseerd zijn op dit gebied. U kunt daarbij denken aan een ergotherapeut, logopedist, psycholoog, diëtist en maatschappelijk werker. Indien nodig hebben wij ook contact met uw huisarts of neuroloog. Dit natuurlijk alleen met uw toestemming.

Meer informatie over enkele aandoeningen waarbij neurorevalidatie ingezet wordt, vindt u op een aanvullende pagina:
Niet Aangeboren Hersenletsel / CVA
MS
Parkinson
Spasticiteit 

Onze specialisten in neurorevalidatie